Знам, че тази година лятото много ни вали. Не е като да имаме някоя лятна гръмотевична буря. Имаме си ежедневно от тях. Но градината си е градина, прекрасна и вдъхновяваща, и днес аз пак се връщам на тази тема, при това с три предложения, които според мен всяка градина трябва да притежава и които ще издържат на летните бури, при това без да се налага да им търсим място за съхранение през зимата, защото това в крайна сметка пак се оказва фактор за избор на една или друга мебел за отвън. Но всъщност това са три предложения, които ще създадат възможност да прекарваш повече време извън къщата си на тревата, а не просто да си гледаш двора от верандата. Различно е.

01 | Градинска пейка

 3 неща, за които трябва да намериш място в своята градина
Ох, нищо не казва повече романтична градина от градинската пейка. Големият чар на обичаните паркове е в красивите железни или дървени пейки покрай извитите пътечки. Това се отнася и за частните градини у дома. Е да де, ма аз не се разхождам в парка, ще ми кажеш. Еми,нищо. Романтиката си е романтика и човек не трябва да си лишава градината от нея. Било то да приседнеш докато галиш кучето, да пиеш чашка кафе с вестника, или просто да си оставиш чантата на нея докато си вържеш сандалите, пейката си върши работа освен, че ти дава чар.

В зависимост от големината на твоята градина, пейката е чудесна за разполагане под някое дърво, до пътечката или до някой розов храст. А ако дворът ти има място, тя може да прерасне в дневно легло – по-широк вид пейка с матрак и възглавници, в пейка с навес, или дори беседка. Но и само пейчица да имаш, от желязо или дърво, пак ще промениш двора си неусетно.

02 | Маса и столове

 3 неща, за които трябва да намериш място в своята градина
Ма не на верандата. На тревата, под дървото или до розите. А ако нямаш нито едно от тях, тогава под някоя градинска арка, в краен случай и чадър. Важното е да са разположени вътре в градината. Вероятно ще прекарваш половината си време в четене и работа на това място, особено ако имаш дървета и сянка.

Маса и столове в градината са идеален повод за вечеря на открито с приятели, особено онези, които си нямат градини – ще помнят вечерта сред тревата години наред, дори да си им сервирала само чипс и бира. Има особен чар във вечерята на маса сред градината, под дърво, от което висят запалени фенери, на маса, на която горят свещи в тъмата. Даже и на мъжете им харесва. Чарът на вечерята в градината, досегът с магическата красота на светлината в мрака и с природата е изживяване, което трогва дори техните футболни души. Затова маса и столове под дървото.

Естествено, че става и за дневни партита с момичета. Особено ако има три вида торти и лимонов чийзкейк.

И въобще, сам по себе си, дизайнът на градинските маси е източник на романтика в градината. Виждаш ги, там на тревата, и някак си се чувстваш поканен да направиш нещо, че да се порадваш на тази красота.

03 | Хамак или люлка

 3 неща, за които трябва да намериш място в своята градина
Ако поканиш сто човека на градинско парти и някъде в ъгъла има вързан един хамак, мисля ще бъде важно да им кажеш, че престоят върху него трае само по 10 минути на човек. Инак ще се извие опашка да чакат за хамака.

Хамак или люлка. По избор, по бюджет, но ако мястото ти позволява достави си това удоволствие. Особено в неделните топли следобеди ще обичаш да спиш на хамак, който леко се полюшва и те унася в нежен сън. И двете са отлични за четене на книга, за съзерцаване на залеза или просто ей така, защото имаш нужда да си помечтаеш вечерта.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимките от тази публикация и още идеи може да видиш в моята галерия в Pinterest | GardensПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК