Когато се заемеш с декорацията на градината си, неизменно си пожелаваш тя да бъде дълготрайна, съобразена с природата, стилна и лесна за поддържане. Представяш си рая и имаш нужда от колкото е възможно повече съвети, за да намериш своя път, своя начин, своята красота. Добре, ето, днес – в последната статия  за този сезон – аз имам пет ключови съвета за градината и нейната декорация, и много снимки към тях.

01 | Близо до природата

5 ключови съвета за декорация на твоята градина
Когато се говори за мебели и декорации в градината най-добре е да се избират естествени материали и органични материи, които ще ти позволят да създадеш хармонична обстановка – декор, който се вписва в пейзажа вместо да се отличава от него. Тук ти трябват материали и декорации, които са близки до природата като асоциация. Красивите градини обикновено са с много хармонично и балансирани избрани елементи и нищо в тях не крещи „модерен ърбън” или „кефят ме извънземните, затва си направих градината така”.

02| Линии на движение

5 ключови съвета за декорация на твоята градина
Движението в твоята градина е от съществено значение, независимо дали тя е малка или голяма. Линиите на движение са всъщност пътечките от едно място до друго, покрай друго. Ако имаш голяма градина, например, с красиви гледки и пейзажи, можеш да изградиш линиите на движение така, че да направиш много по-жива и естествена среда. Пътеките, водещи през градината, осигуряват не само начин да се движиш в района, но и да се насладиш на всички гледки по протежение на пътя. Тези линии също са начин да отведеш окото до гледка, която искаш.

Линиите на движение не е задължително винаги да са прави, те може да следват естествените извивки на терена, да следват контура на къщата или покрива, или да бъдат изкусно извити, за да се наподоби красиво движение, наподобяващо това на криволичеща пътека в гората.

03 | Запазване на баланса

5 ключови съвета за декорация на твоята градина
Подобно на съветите в интериорния дизайн, където се търси баланс между пълното и празното (позитивното и негативното) пространство, в градините правилата са същите. Изпълването на градината с прекалено много декорации или пренаселването й с многобройни растения не е добра идея и създава усещане за претрупаност и хаос. Балансът е ключът към красивата и лесно поддържана градина, която изглежда просторна и изобилна, без да бъде прекалена в нито една от двете посоки.

04 | Тема и стил

5 ключови съвета за декорация на твоята градина
Тайната на истински чаровните градини е в това да си избереш тема за тях, което значи да си избираш сходни и подхождащи си един на друг градински мебели и декорация. Сходство в материалите, сходство в стила, баланс в цветовите решения. Няма значение дали ще искаш да имаш мебели от желязо, дърво или ратан, важното е да са в един стил и същото е за декорациите.

Разбира се, ако имаш голяма градина, която ти позволява да обособиш различни зони, преден и заден двор, тогава може да имаш и различни в своя стил мебели и декорации в съответната зона, но за всички тях отново ще се прилага първия съвет – те да са от естествени материали, хармонично вписани в природната обстановка.

05 | Впиши верандата си в градината

5 ключови съвета за декорация на твоята градина
Често подценявана, верандата е всъщност неизменна част от градината. Не толкова от самата къща. Затова мисли за нея в същите термини, както и за градината си. Подбери за нея подходящи с останалите мебели, материали и декорации, впиши я в цялостната обстановка хармонично, осигури й сянка за горещите летни следобеди и им се наслаждавай от нея.

И в заключение. Бъди готова да поддържаш своята градина. Това може би е най-важният съвет. Само, за разлика от дома, тя има нужда от повече грижа, защото всичко е изложено на атмосферните условия. Не позволявай мебелите и декорациите ти да се развалят, докато им обърнеш внимание, поддържай ги чисти, съхранявай неподходящите за зимния период неща на сухо и с малко усилия ще имаш красива градина за дълго време.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимките от тази публикация и още идеи може да видиш в моята  галерия в Pinterest | GardensПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК