Сещаш ли се за госпожица Грант? Кат Грант от новия сериал Супергърл? Не си го гледала? Може би ще бъде чудесна идея да надникнеш в някоя серия, защото там ще се докоснеш до невероятния свят на героинята на Калиста Флокхарт. Медиен магнат с най-грандиозния дамски офис, който Холивуд някога е създавал.

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик

Кабинетът й е супер модерен, шикозен и изискан, с високо качествени материи и невероятен стайлинг. Той е едновременно съвременен и класически шик. С усещане за бъдещето и комфорта на миналото.

Стилът използва всички подходи в обзавеждането, осветлението и декорацията от класическите интериорни стилове, но ги облича в съвременни материали и материи, и добавя множество модернистични елементи и форми.

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик

Този офис изразява същността на госпожица Грант – модерна, самоуверена, заета жена до последната минута, владееща всяка ситуация, брилянтна и без страх от нищо и никого на този свят. Тя е от амбициозните момичета, които живеят живота на пълни обороти и обожават това. Харесвам госпожица Грант, наистина. Разпознавам малко от себе си в нея, а съм сигурна, че и ти ще го направиш.

Ако това е така, тогава вероятно този стил точно твоят стил и днес ще ти помогна да го пресъздадеш в своя апартамент, като ти покажа 10-те ключови елемента от обзавеждането на апартамент в класически контемпорари шик.

01 | Мека мебел

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик

Няма да е класическо без онези големи удобни дивани, само че те ще се появят в техния модерен изчистен вариант без многото декорации и елементи. С красиво извити навън или навътре подлакътници и облегалки, от плюш или кадифе, с познатите от класическите стилове перфорирани облегалки. Широки и удобни фотьойли и големи табуретки са идеалното им допълнение.

Цветовете им може да бъдат неутрални, пастелни или ярки. Аз избрах в моята цялостна подборка неутралните цветове, защото това ти дава идеалната основа да създаваш и променяш цветните акценти, използвайки само пухкаво одеяло за диван в цвят по твой избор.

02 | Скрин или комод

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик

Ето тук вече си говорим за ултра модерния дизайнерски подход. Всяка стая, която иска да се сдобие с контемпорари шик, просто трябва да притежава поне една такава мебел.

Боядисано в златно или сребърно дърво, със огледала и фигурални повтарящи се модерни орнаменти. Скрин, шкаф или комод. Задължително бляскав, арогантен, елегантен.

Подчертано правите линии на мебелите са почти задължителни и ако има извивки, те трябва да са минимални. Това не се отнася за декоративните им шарки.

03 | Акцентни и помощни масички

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Блясъкът на този стил е безспорен, елегантността му също и тези два елемента най-ярко проличават от дизайна на масичките.

Акцентни маси по средата на хола, от страни на дивана или фотьойла. По-високи или по-ниски според предназначението си.

И тук отново изискването е за изчистени форми, нестандартни модернистични декоративни елементи и основи,  бляскави метали и стъкло.

04 | Интериорни лампи

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
В тази част класическото и модерното отново се смесват. От една страна този стил пресъздава класически форми на лампите, привнасяйки модерния дух и от друга страна класическите дизайни винаги инкорпорират 3 вида лампи: от таван, настолни и от под. Съвременните подходи вграждат лампи в пода, в тавана и най-невероятни места, но това не е идентично за класическите интериори.

Така че тук имаме класически места и форми на лампите, но с улта-модерно звучене.

За да си осигуриш класически модерен шик се снабди с поне един вид от всяка лампа (таванна, настолна и от под), ноо… търси полираните до блясък материали – метали, кристали, стъкло. Интересни и елегантни решения за стойката и абажура.  Фигурални мотиви или просто изчистени модерни форми. Тези лампи са истинската тайна на този стил и си заслужават. Повече от три дори.

05 | Килим

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик

Трябва ни килим, за да се сдобием с класически уют, както и с акцентен цвят. Но класиката е до тук.

Килимите на стила са с фигурални модерни мотиви, често и на зиг-заг и обикновено в монохромни цветове.

Разбира се за пухкавите килими, където кракът ти потъва до глезен няма да споменавам. Те са принадлежат тук с такава сигурност с каквато магическа пръчица принадлежи на фея.

06 | Декорации

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Рамки за картини, вази, свещници, различни декоративни статуетки, цветя, настолни часовници, таблички и кутии за бижута.. Обичам интериорните декорации на този стил, те носят духа му и го демонстрират категорично.

Бляскавите материали, модерните или дори уникални форми, златното и сребърното отново са повелителите тук.

В офиса на госпожица Грант ще видиш дори едно невероятно златно дърво.. просто този стил не използва зелените стайни цветя.

Но пък за сметка на това блика от всякакви предложения за причудливи вази и ей богу обожава ярките орхидеи.

07 | Възглавници

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Искаш цвят? Това е твоят шанс за много и различни цветове.

Или не искаш цвят? И това е добре, неутралните цветове винаги са били на мода.

Но не в цветовете е тайната, а в материите. Модерните дизайнери и техните причудливи техники и материали може да намерят място в твоя апартамент. Всичките, стига да са лъскави и с модернистични мотиви.

08 | Стенна декорация

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Този стил успешно се постига на гладко боядисани стени. Както на светли, така и на тъмни неутрални стени. Също и с акцентни цветове – пастелни или ярки. Но, ако ти искаш да отидеш отвъд това, ето няколко идеи как да го постигнеш:

  1. Модерни лъскави или матови фигурални тапети. Внимавай в избора на формите в шарката, и търси модерните техники на израз.
  2. Огледало на стена с причудлива модерна и блестяща рамка от метал или стъкло. Колкото по-голямо огледало, толкова по-голяма рамка, и още повече контемпорари шик.
  3. С големи модерни картини, подпрени на пода, на скрин или закачени на стена. Модерното изкуство е необятно, абстрактните картини – хиляди, а техниките и материалите – вече неизброими. Придържай се към това, когато избираш картина за дома си, и помни: голяма. Трябва да е голяма. Може да е многоцветна, едноцветна, в ярки цветове или нежни пастели. Всичко зависи от твоето усещане за цветовете, стига да е модерен арт в големи размери си на правилния път.
  4. Фототапет. Това е модерен и често по-евтин начин да се сдобием с истински голяма картина на стена. Правилата при избор са същите, разликата е в носителя на изкуството.
  5. Обемни пана на стената. Те са чудесна стенна декорация, която едновременно внася обем, подсилва формите и допълва стила. Подобни са на   картини, но са си чисто геометрични релефи. Тук вероятен избор ще са пана от метал в златно, медно или сребърно. Най-често се предлагат в размер 50 х 50 см и в духа на модернизма ще ти трябват поне 4 такива, да не казвам 6.
  6. Многоцветни пердета. Класически подход в модерен стил. Затова отново, без ограничение в цветовете, но със задание за формите. Придържай се към фигуралните пердета с модернистични орнаменти.

09 | Подноси за напитки и храна

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Моята приятелка Надя Петрова редовно ни казва и в блога си, че трябва да ядем бавно. Бавно. Колкото по-бавно, толкова по-добре. Е, за моята динамична натура този съвет не се постига лесно, затова си имам трик. Ям вечер докато си гледам вечерния сериал (супергърл в това число). Да ядеш пред телевизор НЕ е осъзнато хранене, казва Н. Но пък си ям порцията 43 минути, колкото трае една серия. А това си е бавно дъвчене, нали?

Така че подносите, на които сервирам храната си в хола са си част от моя живот, а със сигурност и от твоя. Откривам също, че с великолепието им идва и усещането за вечеря в луксозен ресторант. Те са красиво и елегантно решение за сервиране на следобедно кафе със сладкиш дори и на пода, на чаша вино с приятел, или просто за организиране на красиви декорации върху бюрото или скрина в коридора. И най-редовно са на показ у дома.

Затова не подценявай тяхното значение в този модернистичен интериор, а постъпи с тях както ще постъпиш с интериорните декорации. Модерни форми, нестандартни материали, съвременни решения за бордовете и дръжките им.

10 | Сервиране на маса

10 начина да превърнеш апартамента си в класически модерен шик
Усещането за вечеря в луксозен ресторант ще е наистина пълно ако допълниш дома си и с модерни сервизи и бляскави прибори, елегантни стъклени чаши със златни позлати по ръбовете, полирани или декорирани с кристали елементи за сервиране.

Тук стратегията ти за миксиран и съчетан сервиз ще спазва всички изговорени до сега правила, просто ще върви в модерни насоки.

Така че използвай всеки ден у дома тези придобивки, не ги жали и се поглези с лукса, изискаността и блясъка на този невероятен стил.

Влюби ли се? Аз със сигурност.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимки: kare-design.com | zgallerie.com

P.S. Още вдъхновяващи идеи от този стил може да следиш и в моята галерия в Pinterest тук.Препоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК