Преди едно доста известно време обещах, че ще подкараме стаите у дома една по една. Малко бавничко, но все пак – ето ме на правата, готова за старт. И днес е спалнята. Вероятно ти знаеш всичко за нея, затова нека си сверим знанията… Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня?

Аз ги броя 9+1 неща.

Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня

01 | Осветлението

Винаги първо осветлението. В спалнята имаш нужда от минимум два различни кръга осветление. Главното осветление, за да осветяваш стаята и странично осветление до леглото, когато четеш или искаш да създадеш приятна атмосфера. Може да имаш и други скрити осветления, които при случаи да ти помогнат да създадеш магическо настроение.

02 | Леглото

Една трета от живота ни преминава в леглото, затова избери си хубаво, голямо и удобно легло, на което да се възстановяваш от ежедневието си. Животът е наистина прекрасен, когато си се наспала добре. Плюс, големите удобни легла създават усещане за сигурност у нас на подсъзнателно ниво.

Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня

03 | Нощното шкафче

Твоята стая за почивка трябва да бъде подредена и красива, без стотици малки вещи, разпилени тук и там. Затова нощното шкафче до леглото е прекрасна малка мебел, особено ако я избереш с чекмедже, където да събираш малките си, но необходими вещи. Поставено до леглото нощното шкафче ще ти върши повече работа, отколкото предполагаш, не само да прибереш книгата или очилата си преди да затвориш очи.

04 | Завивките, дамаските, възглавниците

Голяма част от красотата на спалнята ти ще дойде с красивите чаршафи, когато леглото не е оправено и от кувертюрите, когато леглото е оправено. Може да помислиш и за подходящи декоративни възглавници, които да внасят допълнителен цвят и живот в стаята. И да, за чаршафите всички знаем, че трябва да ги сменяме всяка седмица, но често не мислим така за кувертюрите. Поддържането на два или три комплекта кувертюри (в това число съчетани към тях завеси) и декоративни калъфки за възглавниците обаче ще ти позволи да променяш вида на стаята си със замах на всеки няколко месеца и ще внася нова и нова свежест в помещението при тяхната смяна.

Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня

05 | Одеялата и наметките

Одеялата, оставяни на открито, са подход, използван от дизайнерите да внесат малко умерена доза неподреденост в идеално подредената стая. Просто никой не иска да живее в твърде подредено като музей пространство. Не само, намятайки някое пухено одеяло през стола или леглото, внасяш и още един допълнителен материал, с което добавяш повече красота и текстура в стаята си. И функция, разбира се – докато четеш книжка или просто се изтягаш за следобеден сън.

06 | Килимите

Килимите придават топлина и уют на пространството. И нямат алтернатива. Но освен тези си функции, те могат да бъдат използвани и за постигането на „уау” ефект, затова бъди внимателна какво избираш. Плюс, има един трик, които съм сигурна, че знаеш, но нека си го кажа, за да е изчерпателна темата. Слагането на килим върху килима, така че да се виждат и двата. Уау ефектът ти е в кърпа вързан!

Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня

07 | Декорацията

Обгради се с красиви декоративни малки вещи (не много) и такива, в които ти намираш смисъл. Например, във Фън Шуй е прието спалнята винаги да се декорира с двойки обекти, напомняйки по този начин на обитателите си, че това е тяхното място и за любов. В този смисъл два декоративни лебеда са по-добре от един, две вази са по-добре от една, една снимка на вас двамата заедно е по-добре от две снимки с вас по отделно. По двойки. Както и в живота. Украси стаята си с декорации, които да ти създават асоциации, че това е твоят таен свят за мир и почивка.

08 | Мястото за сядане

Има поне сто причини да имаш удобно място за сядане в спалнята. Няма да ги изброя всичките, защото ще стане роман, но ето някои. Когато се прибираш и имаш нужда да седнеш и да свалиш обувките без да разваляш прекрасно оправеното си легло, или когато сядаш за да четеш книга, хвърляш си чантата след работа или просто мажеш ръцете си с крем преди лягане. Мястото за сядане си е място за сядане и трябва да го имаш. Може да е под форма на фотьойл, табуретка, пейка и може да го разположиш навсякъде, където пожелаеш.

Какво ти трябва за обзавеждане на перфектната спалня

09 | Скринът

Скринът е прекрасна мебел, особено ако нямаш самостоятелен гардероб за спални комплекти и кувертюри. Хубавото на скриновете е, че са ниска мебел и не променят габарита на стаята, а в същото време събират толкова много неща. Подходяща височина за скрин в спалнята би била между 80 и 120 см, а над него може да разположиш картина, свещи или декорациите си.

+1 | Гардеробът

Това е място да кажа защо гардероба го няма в основния ми списък. Защото всяка спалня по презумпция е редно да разполага с прикрепена гардеробна стая. Ако ти нямаш заложена такава стая в проекта си или ако живееш в апартамент, където е невъзможно да обособиш гардеробна стая – разбира се, тогава ще замениш скрина с гардероб или ще имаш и двете, ако мястото позволява. Но ако съществува възможност, дори и най-бегла, да имаш гардеробна стая, грабни я – никога няма да съжалиш.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,Препоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК