Отворените рафтове в кухнята са основна тенденция в интериорния дизайн в момента. Те са прекрасна смесица от свежест и комфорт и прекрасен начин да изразиш своята индивидуалност и усещане за декорация.

Ако преминаваш към отворени рафтове или тепърва обмисляш как да изпълниш своята кухня, може би се чудиш как да запълниш тези стелажи по един безупречен и стилен начин.

Ето и няколко съвета за това:

01 | Организирай стратегически и красиво

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Направи списък на най-често използваните вещи и ги дръж на долните рафтове за бърз и лесен достъп по време на работа в кухнята. Чиниите, купите и чашите обикновено спадат към тази категория. Ще бъдеш много щастлива с твоята красива кухня, ако рафтове са организирани прагматично.

02 | Добави цвят

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Кухнята, преди всичко е функционално пространство. Това не означава, обаче, че не трябва да е стилна. Може да използваш отворените рафтове в кухнята, за да разположиш там красиво илюстрираните готварски книги. Те ще внесат много цвят и ще ти бъдат винаги под ръка.

03 | Избери си акцентен цвят

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Белите кухни, включително и тези, оборудвани и с бели чаши и чинии са много семпли. Добавяне на цвят по откритите рафтове ще внесе приятелска нотка в интериора и ще направи пространството визуално по-интересно. Само не прекалявай с акцентите. Спри се на два-три. Плътна ваза с цветя, сходна по нюанс купа. Имай предвид, че в тази кухня дори прозрачния буркан с лимони се възприема като акцент. Хубавото в случая е, че може да експериментираш много и според различното си настроение или дори сезон, да внасяш различни акцентни цветове.

04 | Използвай естествено дърво

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Въвеждането на дърво в пространството е чудесен начин да балансираш прекалено студената кухня. Може да поръчаш за изработка специално рафтовете от дърво, но ако те вече са бели може просто да разположиш дървени съдове или кошници по тях. Кошниците, когато са направени от естествени материали не само ще внесат нужната топлина, но и ще служат за чудесно скривалище за по-грозновата кухненска посуда.

05 | Декорирай рафтове по един обединяващ критерий

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Пример за това е разполагане на вещи на рафта, които са от един цвят. Цветът не е единствен критерий, материалът е друг – различни по големина дори и нюанс дървени купи. Всеки критерий, който е обединяващ за група артикули ти върши работа за декорация на открития рафт. Цветът обаче, остава единственият, който създава най-хармоничен и изчистен облик на кухнята ти.

06 | Използвай произведения на изкуството

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Какво ще кажеш за тази идея? Не пропускай възможността да изложиш различни произведения на изкуството на рафтовете си. Първо, те ще са страхотен обединяващ елемент и второ, ще се наслаждаваш на любимите си снимки или картини зад чашите или ниска купчина чинии. Важното в случая е тези снимки или  картини да се рамкират в сходни като стил рамки, а за още по голям ефект – да подбереш снимки или картини със сходен стил и цветове. Особено, ако на рафтовете ти са разположени ниски вещи, по-високите рамки ще увеличат пространството на рафта.

07 | Натрупай ги на високо

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи
Ако кухненската посуда е в монохромни цветове, чудесен начин да създадеш визуален интерес и дълбочина на твоите открити рафтове е да ги запълниш чак до горе. Опитай се да направиш стабилни купчини със съдовете си, така че те да стигнат чак до дъното на горния рафт. Разположи тези купчини близо една до друга (достатъчно близо и не чак толкова, че да ги буташ при работа). Това само по себе си ще създаде интересна рисунка.  Размествай смело, ако не се получи перфектния синхрон  от първия път.

08 | Използвай подхода на магазините

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Нали се сещаш как се разполагат сервизите в магазините – винаги облягат единия брой от комплекта зад купчината. Така, разхождайки се между рафтовете ние винаги виждаме всички модели без да се налага да надничаме върху купчината. Сигурно имаш някои страхотни сервизи, които обичаш. Покажи ги именно по този начин. Закрепи внимателно задната чиния като я облегнеш на стената. Останата част от сервиза разположи пред нея – така ще подсигуриш риска от търкулване и падане. Получава се страхотно, нали? Продължавай – ще се влюбиш в крайния резултат.

09 | Показвай само нещата, които обичаш

Съвети и идеи за стилни открити кухненски рафтове и стелажи

Това може би е основният съвет и най-важната насока, която всъщност ти е необходима. Не слушай платения консултант или приятелките си, ти си във своя дом и знаеш отлично какво обичаш. Покажи го и го виждай всеки ден, усмихвай се. Избери всички неща, които обичаш и ги разположи на откритите рафтове в кухнята – така пространството ще хармонизира с теб самата и ще ти прави щастлива.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,Препоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК