Тази година празникът на влюбените се пада в четвъртък, което за мен означава, че днес единственият ден, в който мога да се вмъкна с някои идеи за дома, които касаят Свети Валентин.

Около този ден всяка  година се въртят едни и същи разговори, в кой ресторант да се иде, какъв шоколад да се купи, какво да се подари. И понеже моят блог няма отношение към нито една от тези теми, нека дам една порочна идея. Свети Валентин у дома!

И защо не? Ресторантите са претъпкани с двойки, за интимност и усамотение въобще не може да става въпрос, сервитьорите са нервни и обслужват десет поръчки по едно и също време, шумотевицата е навсякъде, менютата са стандартни, но цените силно завишени, вината с въпрос. У дома нещата са точно на обратното – шанс за тишина и истински луксозна маса, меню по твои любими рецепти, интимност и задушевни разговори. Това, ако имаш къде де денеш децата за вечерта…

Но както и да е, нека взема позиция по отношение на този любим за мен празник с няколко идеи за дома.

01 | Декорирай дома си за празника


Знам, че е много трудно всеки път да декорираш и предекорираш – било то със смяна на сезона, Коледа, Великден. И не само това, въпросът с толкова много и различна декорация поставя и въпроса за съхранението на всички тези вещи, затова моето предложение е лесно, не изисква място за съхранение, освен, може би, една кутия на тавана и това е. Все пак е декорация за един ден в годината.

Не казвам, че е не е добра идея да напълниш къщата си с червени и розови балони, но е трудоемко, макар и много грандиозно. Ако това не е твоят подход, тогава си изработи хартиени висящи сърца. Закачи ги на най-видимите места – прозореца в кухнята, вратата на спалнята и на всяко място където намериш за очевидно. Това е достатъчно още със събуждането ви сутринта да ви напомни, че днес е денят на влюбените – време за вас двамата.

Освен хартиените сърца, аз съм горещ привърженик на венците за врати по всеки повод. Лесни са и с един и същ венец може да се декорират няколко различни празника. Така че, ако имаш венец с цветя – един или няколко, окачи ги на вратата на спалнята, също и на къщата си.

Усилията за това са минимални, ефектът е достатъчен. Декорираш само за един ден, повече от това е наистина излишно.

02 | Направи закуската различна


Това, че имате резервация в ресторант за вечерта, съвсем не значи, че закуската трябва да я пропуснеш. Дори и децата да са с вас, направи маса за цялото семейство, така че празникът да заплува в кръвта ти още със събуждането ти. Направи нещо лесно, но със стандартните за празника цветове – червено и розово, направи палачинки или друга любима за дома ви закуска, нареди масата си празнично, видимо различно от обичайно. Усмихни се, денят е много специален.

Ако сте само двамата, дори и да не закусвате сутрин, пак се постарай масата ти да е различна. Може да имаш една ваза с красиви цветя и кутия шоколад за сутрешното кафе, но това е достатъчно.

Понякога много малки жестове, много небрежни на пръв поглед действия, оставят по-дълбоки и по-трайни спомени от очакваното, така че се постарай закуската да е различна от обичайната. Важно е не само за самия празник, но и за добрите отношения между влюбените като цяло.

03 | Изненадай вечерта


Да кажем, че останете вечерта у дома. Ти имаш перфектното меню, красива покривка и чинии, златни прибори и хубаво вино. Но иди още една крачка напред. Затъмни помещението и го освети със свещи. Декорирай ги по начин, който не си правила до сега – съчетай цветя със светлина – на масата си и в околното пространство. Голяма част от магията на един празник идва от светлината, правилно дозираната светлина. Това не се осъзнава често, но е абсолютен факт, възползвай се от него. Отдели си няколко часа в предишен ден да експериментираш варианти, подготви се и когато дойде вечерта на Свети Валентин запали различни, приглушени и красиви светлини.

Дори и да вечеряте в ресторант, пак ще се приберете у дома. Подготви се за това прибиране с извадени чаши за вино на масата, красиви вази с цветя и свещи, които да запалиш когато сте вече там.

Ще съчетаеш магията на любовта с магията на светлината. Има ли по-голяма сила от това?

Благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимките от тази публикация и още идеи може да видиш в моите  галерии в Pinterest Table 101 & WreathsПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК