Ако щеш вярвай, на тая паметна дата – днешната – в моята програма за блога е записана темата за розовия цвят. Гледам и не вярвам, че съм го писала аз. Бе какво розово в тая китна есен, бе Вероничка… Явно е, че програмата съм си я писала през лятото. Но сега е есен – красива, романтична, пълна с мечти. Какво розово? Навън листата от дърветата са заслали килим от пъстри цветове и във вечерния сумрак на есенните градини, под загадъчните светлини на градинските лампи, дърветата се готвят за зимен сън и насищат въздуха със спокойствие, забравени копнежи и загадъчна, непонятна, по приказен начин мистериозна, мека и нежна тъга. Хех, колко те обичам тебе, госпожице Есен!

И какво розово в тоя прелестен сезон?  Всички пишат за тикви, искам да пиша за тикви и аз. Само където аз не искам да ги готвя, поне не точно днес. Искам да си декорирам дома с тях. Харесва ми настроението, което внасят и стотиците възможности, които предоставят за декорация. Така че днес, аз имам 7 идеи как да използваме тиква за есенна декорация у  дома, а ти ще продължиш след мен с твоите идеи. Ще ги карам в някакъв хаотичен ред, но най-лудите за накрая.

01 | Тиква като ваза или саксия

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Поне временно за есента. Хубавото е, че можеш да си издълбаеш (или да измамиш мъжа ти да ти издълбае) точен размер за саксията, която да поставиш или цветята,  които искаш да разположиш в нея. Временно за есента, но пък тиквите пристигат във всякакви размери и височини, можеш да сътвориш истински красива и по есенно великолепна аранжировка с цветя.

02 | Тиква за фенер

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Дълбаенето на фенери не е само за Хелоуин с изображението на небезизвестния Джак. Тиквите са прекрасна основа за арт терапия и тренировка по творчество. Може да имаш фенерите си чак до декември и да издълбаеш в тях всякакви форми от своето въображение. Флорални или геометрични, симетрични или хаотични. Палиш си свещ или лампа в тях и ето я есенната магия е готова. Отново, поради многообразието от размери и форми тиквите правят красиви аранжировки струпани по много или по малко, или дори по една. А ако нямаш търпение да дълбаеш фенери, може да ги сложиш във фенери, те пак ще си струят с топло есенно настроение.

03 | Декорирани тикви от всякакъв род

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Поради голямата си площ, тиквата е много лесна за боядисване, а също и за декориране с плат или дантела – изцяло или частично, с камъчета, обемни форми и брокат. Боядисва се лесно с акрил, нарязани ивици плат се лепят без усилие и с добър резултат по нея. Така хем ще имаш тиква, хем ще я имаш в цветове, които съответстват на интериора в твоя дом. Мисля, че времето, което ще прекараш в нейното изрисуване или декориране ще ти достави удоволствие, спокойствие и релакс. Опитай някой топъл есенен следобед, ако толкова не си доволна от резултата, може да я сготвиш на супа.

04 | Тиква за декорация на масата

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Ето имаш вече 10 боядисани тикви от онзи топъл и спокоен следобед. Използвай част от тях за да създадеш празнично настроение за масата си. Централно или странично разположени, декорирани със шишарки и цветя, в табла или върху тишлайфер. Поиграй си и се порадвай на красотата им със семейството си.

05 | Тиква без усилия, но тиква

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Добре, не искаш да боядисваш и нямаш време да лепиш плат и кристали върху тиква. Остави ги тогава такива каквито са, завържи им клонче, или ги ползвай като свещник, пред вратата на дома си, в градината, в коридора. Вкарай я тая есен у дома, догодина ще ти дойде настроението да ги изрисуваш. Няма да е по-различно от боядисване на яйца, само на традицията й трябва време да се създаде.

06 | Къща от тиква

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Нещо като фантазията на Толкин, която създаде приказните къщи на хобитите от Графството, ти може да си направиш малко селище с къщи от тикви. Тук ще се иска внимание, търпение, детайл, но ако имаш деца – това ще е повече от радост за тях да работите заедно. И не е нужно да имаш цяло Кралство от тиквени къщи още тази година. Създайте си традиция, правете по една къща всяка година. Прекарвайте моменти заедно, лепете прозорчета, вратички, разказвайте истории за обитателите на къщата и техните приключения през есента. Приказките живеят в децата, живеят и в теб, просто си го спомни.

07 | Тиквена карета

7 невероятни идеи как да използваш тиква за декорация у дома през есента
Сигурна съм, че дори в най-затънтените и пренебрегнати кътчета на Галактиката, там където не кацат дори и междузвездните бандити, защото няма какво да се краде, дори и там знаят приказката за Пепеляшка и нейната чудна карета. И също съм сигурна, че дори в най-жестоко охраняваните затвори в най-мрачните ъгли на Космоса, дори най-страшните злодеи я харесват тая проклета приказка. Сигурна съм.

Така че, особено и ако имаш момиченце у дома, може да си направите карета от тиква. А ако нямаш, направи я за себе си. Стига стрес и стига нерви в работата. Есен е, може да си позволиш един приказен момент, есента е точното време за това. Внимание, детайл, дизайн, време, прецизност. Това няма да е прост проект, но ти го захвани, в приказката се потопи…

Благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!
С любов,

Снимките от тази публикация и още идеи може да видиш в моята галерия в Pinterest | DecoratingПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК