Онова дете – малкото, с бялата памучна шапчица на главата, което си играе на брега с вълните, държи миниатюрна червена лопатка в дясната ръка и непохватно строи замъци от мокър пясък, чиято архитектура само то си разбира? Това дете съм аз, или поне такова е чувството за безметежно щастие по време на лятната ваканция. За съжаление – ето го необмисленото обещание, че ще се върна първата седмица на август към моя блог. Обещание, чиито последствия ме връхлитат сега както майка връхлита неподозиращото плажно човече, решена да го завлече под чадъра, независимо какво ще й коства това. Септември. Трябваше да обещая септември, не август! Нищо… догодина.

Тук съм, но умът ми е там. Затова направо по темата. Морето, лятото, плажните и морските приключения. Как да ги задържим по-дълго? Как да превърнем дома си в прекрасна морска къща, без усилие?

Независимо дали се връщаш от ваканция и имаш нужда да задържиш прекрасните спомени по-дълго, или отиваш във ваканция и имаш нужда да влезеш в морското настроение, аз имам 7 лесни трика как да постигнеш морското усещане у дома.

01| Малко синьо

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Но за сметка на това навсякъде, където е възможно. Избери което и да морско синьо, синьо-зелено, аква, тюркоаз – те са добре възприетият и достатъчен символ на море, вълни и безоблачно лятно небе.

Може да преоблечеш възглавниците, да декорираш с някоя и друга синя ваза, да смениш пролетните завеси, да метнеш син летен шал през дивана или дори да метнеш син килим в хола, ако по някаква невероятна случайност имаш такъв, скътан на тавана.

02 | Преобрази спалнята

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Като се замисли човек, леглото в спалнята заема почти цялата стая и на практика всяка промяна на завивките си е промяна на дизайна. И така си му е редно да бъде. Смени чаршафите със сини, или такива на морска тематика, нещо което истински харесваш. Може да използваш и няколко завивки една върху друга, както е в модерните образци и си готова. Морските приключения ще станат неизбежната мисъл, когато зърнеш преобразеното си легло.

03 | Промени начина на сервиране на масата си

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Онези мидички, които събираме всяка година в последния си ден на плажа и после се чудим какво да ги правим като се приберем? През едно от ветроходните ми пътешествия аз дори си донесох мраморен пясък от мраморния плаж на остров Тасос, при това трябваше да плувам обратно до лодката с един обемист плик от него, завързан през кръста. Трябваше да го вържа през раменете, едвам не се удавих с тоя пясък.

Точно това ни е необходимо сега за масата – малко мидички, мраморен морски пясък, някоя и друга раковина. Добре почистени, може и боядисани в златно. Небрежно аранжирани тук-там по масата. Син тишфлайф през масата. Тайният сервиз в морско синьо. И воала, кухнята, и по-точно масата ще донесе в дома ти онзи свеж морски аромат, който вечерният бриз разнася. Ваканция е!

04 | Фенери

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Няма да се уморя да повтарям за фенерите и възглавниците. Днес за фенерите. На практика може да правиш всичко с тях. Да ги превръщаш в свещници, лампи или декоративни елементи.

През лятото фенерите са чудесен начин да покажем морската тематика, без да отрупаме къщата с твърде много декорации. Трябва ти два или три фенера с различни големини – по възможност бели и малко чуждоземни морски раковини, които да разположиш в тях. Самите фенери може да сложиш на светло пред прозореца, на пода в хола или коридора, в кухнята. Ще радват погледа ти всеки път, обещавам.

05 | Декорирай необичайно отворените рафтове

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Може би нямаш или не обичаш фенерите? Малко вероятно е, но все пак не е като да е невъзможно. Затова – ето ти алтернатива. Ако имаш библиотеки или друг тип отворени рафтове, може би сега е точният момент да декорираш с морски елементи пространството си. Може на гърбовете да прикрепиш синя хартия, за да придобие цялата мебел различно звучене, да разположиш по-големи или по-малки миди, раковини, корали. Въобще, всичките ти морски съкровища точно сега могат и трябва да се появят там.

06 | Направи си морски свещници

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
Лятна разходка във вечерния хлад край морето и питие в някое нощно заведение след това, на кой ли не му е познат този сценарий? И магията на това преживяване идва не само от обстановката на заведенията с широките бели дивани, дървените навеси и тънките памучни завеси, с които нощният вятър си играе. Магията и очарованието на вечерните разходки идват и със стотиците свещи, които блещукат в тъмнината, допълвайки невероятната атмосфера с притегателните си светлинки.

Какво ни трябва ли? Нищо толкова особено. Няколко бели или сини свещи, може и чаени. Малко мидички, някой и друг син прозрачен буркан или чаши, голяма обща подложка, малко пясък или цветни сини стъкълца. Едно питие, приятна компания. И толкова.

07 | Нищо не е същото без плажната шапка

7 лесни идеи за лятна декорация на дома
И без плажната чанта. Двата основни аксесоара на истински приключенски настроената мадама през лятото. И друг път съм споделяла стратегията с дамските аксесоари като декорация. През зимата е пухеното палто. През лятото това са широкополата плажна шапка и плажната чанта, закачени на закачалката в коридора. Сякаш са приготвени да се впуснеш всеки момент в морските си приключения. Дори и да не ти предстоят такива, да ги зърнеш в коридора всеки път когато се прибираш у дома, това ще е гаранция за усмивка. Сто процентова.

И както е с повечето ми предложения за декорация на дома, изброените тук 7 идеи са приложими по отделно, а за най-голям ефект – всичките накуп.

Благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимки: # anordinarywoman.net

01 | bloglovin.com/blogs/coastal-style | homebunch.com | houseofturquoise.com

02 |completely-coastal.com | tuvaluhome.wordpress.com

03 | www.aislesociety.com | thefrugalhomemaker.com | completely-coastal.com

04|completely-coastal.com | architectureartdesigns.com

05 |dom.72.ru | www.homegoods.com

06 |housebeautiful.com | christmas.365greetings.com | familyholiday.net

07 | allforfashiondesign.com |southerncurlsandpearls.comПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК