Винаги съм искала да имам категория в моя блог, в която да си пиша по разни свободни теми, за разтуха, извън темите за дома. Щипка спа, лъжичка щастие, някоя и друга мисъл за живота, за красотата, някое пътешествие. Ей тъй на, на произволна тематика. От време на време. Да си имам нещо като вдъхновяваща лайфстайл категория. Алтернативата беше някой да ме покани да пиша такава някъде другаде, ма пусто все ме канят да пиша само интериор… Така че, след две години и половина най-сетне се реших – отварям си четвърта секция в блога с разни теми. Корят ни телците за мудност, еми ето, прави са хората – лесни идеи, а колко време ни трябва да ги реализираме.

10 неща, които трябва да направиш по Коледа е тема, която по която искам да пиша от около стотина години. Оттогава насам списъкът толкова се увеличи, че ако пиша под заглавие „Всичко, което трябва да направим за Коледа”,  ще  завърша с писане на енциклопедия. Макар че, този списък мога да го разделя на по 10 и да го публикувам, различен, в началото на всеки декември в следващите около стотина години.

И от всичко, което жужи в главата ми, днес си казах, че няма да карам с никаква логика. Пиша по емоция, в последователност по емоция. Коледа е тук, първият ден беше преброен. Всичко, което ще примами коледния дух, е добре дошло.

01 | Подари си луксозна грижа за кожата

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Може да звучи егоистично, но първият подарък е за теб. Според мен. Защо? Да видиш лицето си с обновена красота и блясък, което ще те накара да се усмихнеш и да поставиш началото на празника първо в своята душа, да го усетиш истински още в началото, така ще имаш време да му се насладиш пълноценно. И мисля няма друг празник, който да заслужава толкова много, колкото Коледа. И мисля, че няма друг човек, който да заслужава лукс в степента, в която го заслужаваш ти.

Не зная друг по-ценен подарък за жена от ефективна програма за красота, при това не каква да е, а програма от света на луксозните спа центрове от топ дестинациите по света. Което не значи да заминеш за Дубай на спа процедура, защото тази спа процедура можеш да я имаш у дома, при това със същата козметика…

Коледните предложения на моята любима професионална марка – френската спа козметика Yon-Ka са точно за нас. При това този бранд не е просто спа-бранд, той е световен спа-бранд с изключително ефективни формули, базирани на етерични масла и растителни екстракти, чиито резултати са видими с първите използвания.

Не зная друга марка, която едновременно да отговаря на трите големи условия на нашето времо: хем органичен произход на съставките, хем ефективност на формулите, хем приемлива цена.

Тази Коледа Yon-Ka ни очароваха с 4 великолепни козметични комплекта за домашна употреба, които по същество са си истински луксозна, спа и професионална грижа. В уюта на дома. Разбира се, всички колеги чакаме с нетърпение предложенията в края на годината, които се появяват неизменно в нашата сфера.

Днес аз с удоволствие искам да споделя това с теб, искрено вярвам и лично съм тествала ефективността на тази козметика и знам, че тя ще работи и в двете насоки: красота на кожата и емоционално благоусещане. Точно, каквото ми трябва в началото на празника.

Коледните предложения на Yon-Ka може да видиш тук, а ако използваш моя код VRNQ ще получиш и допълнителни 5% отстъпка.

02 | Иди за няколко дни в планината

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Вече съм се погрижила за твоята кожа, така че спокойно мога да те пратя на яростните планински условия, без да се притеснявам, че ще ти причиня вреди.

Планината през зимата е най-вълшебното място и тя трябва да се изживее. За седмица, или дори само за уикенд. Магията на природата, в съчетание с прекрасните снежни гледки е всичко, което му трябва на човек да се отдели изцяло от задълженията на работната година и стреса на града. Всичко, което ти трябва да намериш отново истинския себе си и да се присетиш за собствените си мечти и желания.

Условията няма да са като в 5-звезден хотел на Карибите, ще бъде студено, вероятно и сняг ще вали, но ти погледни на това като на своето коледно приключение. Емоцията ще си заслужава. Спомените също.

03 | Опечи сладки и кифлички по Коледа

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Сложи край на диетите. Наистина. Стига. Не сега.

Достави си удоволствие, празник е. Да, трае цял месец, но това е месецът в годината, в който имаш право на всичко. Не казвам да печеш сладки всеки ден, но със сигурност поне около 10-ти пъти в месеца – да.

Прекарай известно време в кухнята и се забавлявай с децата. Опечете коледни сладки, джиндижфилови сладки, други всякакви кифлички. Украсете ги, сложете ги в буркани. А ако нямаш още деца, покани приятели и ги направете заедно. Да, всеки ще дава съвети, и всеки ще бъде най-добрият готвач, но е много приятно занимание (казано от личен опит) да се готвят разни работи в компания. Може да се пробвате и с джинджифилова къщичка даже.

И после си изяжте кифличките заедно, на по чаша кафе или какао. Без гузна съвест, без угризения.

04 | Прекарай качествено време със семейството и приятелите си

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Да, ние сме всеки ден с тях, но някак си и не съвсем. Имаме половин ухо за техните проблеми и болежки, защото в същото време обработваме мисловно собствените си такива. Имаме половинчато време за тях, защото останалото е все заето с работа и задачи.

Край на това по Коледа. Бъди там, бъди с тях, истински. Чуй ги, прекарай качествено време с тях. Проблемите ще се изговорят бързо, после ще дойде времето да сте заедно.

А с любими хора може да правиш хиляди неща. Да опаковате подаръци и да украсявате дома, да приготвяте вечеря или закуска, да гледате заедно филми, да се смеете, да играете на домашни игри, или просто да дояждате сладките от предната точка. Това не е загубено време, нищо че ти си шеф на извънземен клон в галактика Y-5893.

Това е най-ценното и прекрасно време, защото любовта, която идва от семейството и приятелите ни, не може да се замени с нито едно друго взаимоотношение. Позволи си я по Коледа. Важно е.

05 | Не се скъпи на декорация у дома

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Елхата може да е ключова, но не е достатъчна. Коледа затова е Коледа, да е пълна с изобилие. От всичко. Опитай се да претвориш спалнята с коледни завивки и възглавници, опитай се да сервираш в празнични чинии. Декорирай със зелени клонки и фигури в хола и коридора, опаковай кутии като подаръци. Просто претвори къщата си в коледна приказка.

Всеки от нас има нужда от малко вълшебство, от малко нереалистичност и от много приказност. Това ни прави по-земни, по-добри, връща ни обратно към истинската ни човешка същност. Коледа не е просто празник, заради празника и декорацията не е декорация, само заради традицията. Тя е тук, да ни извади от ежедневието и да ни припомни кои сме, в един различен и малко философски смисъл на думата.

06 | Имай си коледно домашно облекло

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Напрактика ще впишеш и себе си в новия, коледен дизайн на дома си, но пък защо не. Не вярвам да тръгнеш с коледен пуловер по улиците, но у дома нищо не ти пречи да имаш за себе си и цялото семейство коледни домашни дрехи с традиционни мотиви и фигури, плетени одеяла и блузи. Готино е. Коледно е. Празнично е.

И ежедневните чаши за чай и кафе може да си подмениш с коледни, аз винаги го правя. И чиниите, доколкото успявам.

07 | Излез на покупки за подаръци

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Нищо не вкарва коледната еуфория в тялото ти така, както разходка по магазините за подаръци. Цялата лудница навън, украсата на града, улиците със забързани насам-натам хора, коледните звуци от тоя и оня магазин, разговорите на хората по кафенетата. Настроението е различно от обикновен ден, и е празнично. Аз обичам да правя това. И не бързам да купя всичко на веднъж, наслаждавам се на коледните обиколки за подаръци през целия месец. Някак си в цялото това множество от хора, аз също се загубвам и преставам да мисля за ежедневни неща. Въодушевявам се и се забавлявам, нищо че ме блъскат от ляво и от дясно. Смея се.

При това не казвам да купуваш скъпи неща, подаръците за Коледа са повече от сърце и повече в знак на доброта, приятелство и любов. Предпочитам да купя 100 зелени клонки за сто приятеля, и да вържа сто панделки на тях, вместо да купя BMW на баща ми и да не ми останат пари дори за кифлички с канела.

Подаръците за Коледа може да изработиш и сама, но това не  значи да не обиколиш магазините заради еуфорията или да пийнеш чаша греяно вино на някой коледен базар/пазар. Ако са ти останали твърде много джинджифилови сладки от точка 3, опаковай ги по няколко и ги подари. На всеки, който се сетиш. Истинският коледен подарък е топлината, която даваме от сърцето си.

08 | Забавлявай се по детски

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Сещаш ли се, че като деца карахме кънки и се пързаляхме със шейни? Е, не е късно още да го правим. Сега с децата си, или без тях. Вълнението ще е същото, удоволствието – тройно по-голямо.

Избери си ден за зимни приключения и иди да се позабавляваш със семейството си. Можеш го. Още.

09 | Внеси коледни аромати у дома

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Ароматите са мощ и магия. Коледните аромати се броят на пръсти, така че лесно може да си ги набавиш. Това са канела, ябълки, греяно вино, бор, мандарина, портокал. Винаги имай един канелен чай на котлона в кухнята или друга коледна напитка с традиционни аромати, една ароматизирана коледна свещ в хола. Коледните свещи и луксозните сапуни също стават и за великолепни подаръци.

Поддържай тези аромати активни през целия месец. Насладата и настроението, което те създават е наистина прекрасно изживяване.

10 | Напиши писмо на Дядо Коледа

10 неща, които трябва да направиш по Коледа

Да, да. Наистина го мисля. Напиши му писмо. Първо напишете писмата на децата, а преди Коледа седни до елхата и си напиши едно писмо и ти. Твоето писмо. С твоите желания. Това писмо е за теб, да знаеш какво искаш ти. Да си спомниш за какво мечтаеш ти. И да откриеш, че все още имаш желание да сбъднеш тези мечти. Или да си намериш нови мечти за сбъдване. Това време на година е благоприятно за действията като това – да мечтаеш. Без да се чудиш дали е възможно, без да се чудиш как. Помисли го. Кажи го. Напиши го.

И го прати на Дядо Коледа.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимки: fineartamerica.com | pinterest.com | aplaceinthecountry | pinterest.com | shopstyle.it | foodblogs.com | pinterest.com | pinterest.com | luxefinds.com | pinterest.com | polyvore.com | folklifestyle | escapade-eskimo.com |  pinterest.com |  websta.mebloglovin.com |  nancycreative.com |  oscarbravohome.com |  queenofjetlags.comПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК