С идващите Цветница, Великден и майските празници почивката ни става приятно дълга, за мен в тези дни ще бъдат включително два именни дни и един рожден ден – всичко от неделя от неделя, много празнуване. И точно в тези дни, вероятно почти всяка от нас се готви за посрещане на гости и приятни моменти с приятели, така днес на мен ми се иска да компилирам една селекция от статии, свързани с масата и красивото сервиране, с надежда, че ти ще намериш някое и друго вдъхновение за себе си.

1.

Всичко, което трябва да знаеш за красивата празнична маса

Когато посрещаш гости с конкретен повод, както е сега, винаги е добре да си избереш тема, а поводите Цветница и Великден, най-добре да се посрещнат с цветна пролетна тема с пъстроцветни чинии и чаши. Нищо по-добре от това не  казва „пролет”, дори повече от цветна покривка, защото тя, в крайна сметка, остава в най-долния слой на масата. Три статии, които ще ти помогнат да миксираш и съчетаеш красиво своите чинии, чаши и прибори в една пъстроцветна пролетна тема можеш да видиш тук:

2.

Всичко, което трябва да знаеш за красивата празнична маса
Покривката никога не е за подценяване, когато говорим за празнични маси. Аз винаги съм предпочитала едноцветни покривки с многоцветни чинии, но и обратният вариант също не е зле. Което и да избереш ще бъде красиво. Също, има и друг важен момент, когато се говори за празнична маса, два всъщност. Винаги се мисли за платнени салфетки, освен покривките и, ако това е възможно, за подложни чинии с цел красиво и елегантно сервиране. А това, което задължително трябва да знаеш по тези теми ще откриеш в статиите тук:

3.

Всичко, което трябва да знаеш за красивата празнична маса

Декорацията на масата и/или околното пространство, ако на масата нямаш място, не само са задължителен елемент от всеки празник, но внасят и много „уау” в сервирането. Красивата маса е всичко, когато посрещаш гости. Е, след менюто. Ако имаш нужда от идеи за ефектно сервиране, погледни тези статии:

4.

Всичко, което трябва да знаеш за красивата празнична маса

Сега вината. Вероятно покрай тези празнични дни ще се налее и изпие много вино, и в това няма нищо лошо. Но често ние подценяваме формата на чашите, сервираме в каквото ни попадне, а ако искаш да бъдеш истинска домакиня на истинско пролетно парти, винаги обръщай внимание на чашите и тяхното предназначение. В моя блог още липсват статии за всички вина, но имам някои бази които ще ти дадат насоки в елегантното сервиране на вина.

5.

Всичко, което трябва да знаеш за красивата празнична маса

И за финал, две статии, които обобщават голяма част от моя 10 годишен опит в организиране на домашни празненства, без кетъринг и сервитьори, моите коригирани проби и грешки, техники за организация, които повтарям и подобрявам всеки следващ път.

Ето, една немалка селекция от теми, които искрено вярвам ще ти помогнат да посрещнеш гостите си в красива, елегантна пролетна обстановка за предстоящите празници.

На всички пожелавам прекрасни великденски и майски дни и ще се видим отново, когато цялото празнуване приключи.

Благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Пилотна снимка: A Valentine Brunch For The LadiesПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК