Аз съм в предстартова треска. Коледна. Броя секундичките докато дойде времето да почнем да броим дните до Коледа. Не съм добре – знам, знам, но това е положението. В ума ми вече вали сняг и аз опаковам подаръци. Не може да ми се помогне. Напълно безсмислено е.

И понеже в моята глава вали сняг навън, аз вече търся начините за зимен уют. Затова днес искам да напиша нещо, което ще ти послужи, когато снегът навън наистина завали. Ще си готова да го посрещнеш със смях и топлина в сърцето.

Пухкавите кожи – изкуствените, имитиращи козина материи

Напук на всичките ми дърдорения, че материалите трябва да са естествени, това е единствената материя, към която както аз, така и световни топ интериорни дизайнери правят реверанс. Реверансът ни идва с голямата ни любов към животинките. Не искаме естествени кожи. Искаме ги, но изкуствени. Дори и крокодилските. Затова, аз може някъде и да изпусна прилагателното „изкуствена”, но ти си знай, че всички кожи в настоящата статия са имено такива.

И сега..

5 факта за пухкавите кожи, които искам да знаеш

Как да декорираш дома си с пухкави кожи

Първо, за всички почитатели на модните тенденции точно тук е моментът да кажа, че пухкавите кожи бяха обявени за топ интериорна тенденция за сезон Есен/Зима 2016. О, йе! Почти се чувствам като моден блогър, нещо което винаги съм искала да бъда.

Второ, пухкавите кожи са така подканващи и гостоприемни. Няма друга материя, която толкова успешно и с такава удивителна скорост да създава уют. Няма. Мяташ кожата където и да е и готово – уют. Бързо и безкомпромисно. После махаш кожата, мяташ я в куфара и си тананикаш радостно „Пролет, пролет, добре дошла!”. И ако това не е лесно.

Трето, пухкавите кожи са лукс. Не само. Те създават мек, топъл разкош. Интериорният свят пренасочи погледа си вече далеч от студения модернизъм и се връща обратно към луксозния домашен комфорт и уют. И с това завръщане в луксозните интериори все по-често започнаха да се появят изкуствените пухкави кожи. Те са толкова меки, богати на текстури и цветове, че превръщат дома ни във разкошно, луксозно място. При това луксът им е достъпен. Вече има изумително добри имитации на уникално приемливи цени.

Четвърто, пухкавите кожи принадлежат на всеки стил. Не създаваш еклектични интериори като я метнеш върху дивана, независимо дали той е в стил шаби шик, съвременен шик, индустриален шик или просто шик. Кожите в интериора са нещо като универсалната материя, всички я обичат, всички я прилагат и всички са я прилагали от незапомнени времена дори по незапомнени места. Особено през зимата.

Пето, кожите се комбинират много добре със всякакви материи от стаята – от сатени и коприни до кадифета и вълни. Ти просто нямаш проблем с тях. От никаква гледна точка.

Накратко, пухкавите кожи са универсална материя в интериорния дизайн, която създава едновременно и разкош и уют.

Само ти не хуквай веднага да си търсиш кожи от всякакъв род. Нека ти споделя няколко дизайнерски трика преди това.

Как да декорираш дома си с пухкави кожи

01 | Използвай ги в пространства, които имат нужда от текстура

Дизайнерите прилагат пухкавите кожи и въобще пухкавите материи към прекалено спретнатите и изчистени интериори. По този начин те внасят една умерена доза неподреденост и правят пространството по-уютно и по-привлекателно. По-примамливо и по-приемливо.

Тази текстура може да влезе във всяка стая под 3 форми: пухкав килим на пода, пухкава възглавница или одеяло.

02 | Ограничи пухкавите кожи до една в помещение

Отбележи, това е един от случаите, в които по-малко е повече. При използването на изкуствени кожи е много лесно да се претовари един интериор. Затова когато се говори за килим, възглавница или одеяло ти трябва да избереш само едно от тях. Или две. Никога и трите заедно. Едно е напълно достатъчно. Едно помещение – една пухена материя. Толкова, и после влизаш в другата стая.

Трикът е да разположиш този един единствен елемент на ключово място.

  • С килим това е ясно как става, той си е ключов сам по себе си.
  • С възглавница – просто я подхвърли на най-видното място и опитай да избереш по-голяма такава.
  • С одеяло – не го сгъвай на руло в някой ъгъл, метни го разгънато през леглото или облегалката на фотьойла. Също е вариант да постелеш с него седалките на дивана/табуретката/пейката/стола.

03 | Направи добър избор

В интериора, както и въобще в живота, с покупките трябва да се внимава. Отдели си време и не купувай първата срещната материя. Има разлика от изкуствена до изкуствена материя.

  • Отиди и я виж на живо. Пипни я с ръка, усети я. Някои са по-меки и приятни при допир от други. Допри я до лицето си, кожата там е по-чувствителна на допир.
  • Търси кожи с по-дълъг косъм – изглеждат по-естествени.
  • Дори и да търсиш снежно бяло, гледай за кожа, в която има повече цветове – повече тонове и нюанси на основния цвят. Това е добра имитация и гаранция за успех, когато я приложиш у дома.
  • Избери естествен неутрален цвят за своята изкуствена кожа – бяло, сиво, кремаво, черно. Не се подхлъзвай към модерни варианти – синьо, сребърно, розово, златно. Неутралните естествени цветове се комбинират практически във всички цветови схеми, лесно и без усилие се вадят от или прибавят към тях. При това ще остане в дома ти години наред, дори с промяна на интериора.

04 | Реши сезонността на пухената си кожа

Ако искаш да имаш кожа, която да показваш целогодишно у дома, избери по-светлите цветове като бяло, светло сиво, кремаво. Тъмните и топли цветове подхождат основно за есента и зимата и няма да изглеждат добре през лятото.

05 | Избери с кое помещение ще започнеш

Знам, че в много случаи бюджетът не стига за кожа във всяко помещение. Ако се стигне до там да избираш къде първо – там където прекарваш най-много време. В спалнята изглежда много кокетно и отправя неповторима покана за сън, но пък ако влизаш там по тъмно и излизаш оттам по тъмно – кел файда, че имаш пухена кожа на това място. В такъв случай по-добре в хола, поне ще й се радваш докато си гледаш сериала вечер, или ако и за това нямаш време – на твоя стол в кухнята, там със сигурност влизаш поне за вечеря. Въобще, нека твоят ритъм на живот определи кое е най-посещаваното помещение и нека първо бъде то.

06 | Разположи на място, където ще можеш да я докосваш

Рядко се създават интериори, които да предизвикват желание за интеракция от страна на посетителя. Но пухкавите кожи постигат това без никакво усилие. Видиш ли я, веднага искаш да я пипнеш и да се порадваш на мекотата й. Пухкавите кожи създават положителни емоции с това и затова най-добре ги дръж на лесно достъпни места.

07 | Пухкавите кожи трябва да може да се перат

Ако ще имаш такава вещ у дома, то със сигурност ще трябва да може да я почистваш основно в края на сезона или веднъж годишно поне – ако е на показ през цялото време. Повечето изкуствени кожи може да се перат (обикновено в студена вода) и търпят да бъдат увисени на простора. Но просто, за всеки случай, провери етикета с инструкции за поддръжка преди да купиш. Ако не е разрешено да я переш, не я купувай.

08 | Пухкавите кожи трябва да си останат пухкави

Тоест те може да се решат, също както решим котето или кучето си, а в моя случай един невероятно сладък малък пор. Затова си купи една обикновена четка за коса и когато твърде много се сплъстят косъмчетата им, или след пране, просто ги разреши с нея. Всичко ще се върне по старому.

+1 |  Това го знаеш, но аз да си повторя

Ти вече знаеш моята стратегия за закачалката в  коридора. През зимата окачвам красивото си бяло кожено палтенце. Това е начин хем да имаш пухкава материя и на това място, хем да декорираш в духа на сезона, хем да ти е под ръка като тръгнеш да излизаш. 3 в 1. И не го махам от там до февруари  – дори и да не го нося, виси си за декорация.

Това е всичко. Готова си за действия.

Както винаги, благодаря на всички ви, че четете и споделяте моя блог. Вие сте страхотни!

С любов,

Снимки:

# huisjekijken.com

01 | eluxuryhome.com | apartmenttherapy.com | villadecordesignstyle.com  | wheretoget.it

02 | pier1.com | styleathome.com | elledecor.comПрепоръчани продукти от Вероник Веко  хранителни добавки и козметикаПрепоръчани продукти от Вероник Веко хранителни добавки и козметика

Моят съботен абонамент

Приключенията в моя блог продължават всяка събота, затова ще бъда щастлива, да те видя сред момичетата в моя абонамент. Присъедини се, обещавам да бъде супер! (И е безплатен.)

ПРАВИ КРАЧКА КЪМ КРАСОТАТА И ЩАСТИЕТО ВСЯКА СЪБОТА С МОИТЕ ИДЕИ И СЪВЕТИ

АБОНИРАЙ СЕ ТУК